Tijdens de Clinical Scientists’ Choice Awards ontving de CellDrop Automated Cell Counter de Silver Seal of Quality, nadat het product in maart 2020 tijdens de Scientists’ Choice Awards al was verkozen tot Life Science Best New Product of the Year.

CellDrop is ontwikkeld door DeNovix, producent van instrumenten en assays voor life sciences-onderzoek. De cellenteller gebruikt een nieuwe methode om samples te plaatsen, waardoor geen wegwerp plastic slides meer nodig zijn. In plaats daarvan gebruikt de CellDrop twee permanente optische oppervlakken van saffier. Na gebruik veeg je deze simpelweg schoon voor de volgende sample.

Het product is sinds 2019 op de markt en de reviews en feedback van wetenschappers zijn uitstekend, aldus Fred Kielhorn, ceo van DeNovix in een persbericht van het bedrijf. “Onderzoekers proberen manieren te vinden om de ecologische voetafdruk van hun laboratoria te verbeteren. CellDrop maakt dit mogelijk en verlaagt daarbij de verbruikskosten en brengt nieuwe functionaliteiten met zich mee.”