LabMakelaar Benelux, gevestigd in Zevenhuizen, breidt haar magazijn uit met 1.000 m2.

De groei is hard nodig, want door ruimtegebrek was een overzichtelijke logistieke stroom nauwelijks meer mogelijk, aldus Nard Colijn van LabMakelaar. De overgenomen ruimte wordt op dit moment verbouwd.

‘Er is inmiddels een doorgang tussen het oude en nieuwe magazijn’, zegt Colijn. ‘De volgende stap is het plaatsen en vullen van de nieuwe stellingen met voorraad. We verwachten dat het nieuwe magazijn op 1 april volledig in gebruik is.’ Ook wordt een geheel nieuwe logistieke stroom gecreëerd, inclusief ontvangst en verzending van goederen.

‘LabMakelaar wil het vanzelfsprekend maken om laboratoriumapparatuur en -meubilair te hergebruiken’, zegt Kees de Rijke, directeur van LabMakelaar Benelux. Bij dit zogenoemde upcycling worden producten in zijn geheel hergebruikt. ‘Het idee is dat mensen eerst binnen het circulaire laboratoriumaanbod de benodigde spullen zoeken voor het lab en pas daarna, als dat nodig is, op zoek gaan naar nieuw. Aanbieders en afnemers doen op deze manier mee aan een circulaire, duurzame economie.’

Colijn: ‘In de Benelux zijn wij de enige organisatie die een all-in concept voor het laboratorium bieden.’ Met de spullen en service van LabMakelaar kun je een volledig laboratorium inrichten. Denk aan apparatuur, meubilair en gebruiksartikelen, maar dankzij de overname van LabForRent in 2019 ook (ver)huur van laboratoriumruimtes. Daarnaast biedt het bedrijf laboratoriumtaxaties en advies voor labrenovaties en -inrichtingen. Ook kun je het marktplaatsconcept gebruiken om je eigen apparaten te verkopen.