Lab Technology foto 3

Kennisplatform Labmanagers op Lab Technology 2023

Op woensdag 12 april is het Kennisplatform Labmanagers te gast op Lab Technology 2023; de beurs waar onderzoekers en professionals werkzaam in en rond het lab, elkaar treffen.

Het thema van deze editie van het Kennisplatform Labmanagers is:

Transformerende lab-organisaties in een krappe arbeidsmarkt: teamleden motiveren en behouden

Net als iedere gezonde organisatie is ook het laboratorium een dynamische omgeving waarin dingen veranderen. Soms zelfs stérk veranderen! Bijvoorbeeld als gevolg van automatisering/robotisering, een verhuizing van het laboratorium, of noodzakelijke interne veranderingen om binnen het team nieuwe dynamiek te krijgen.

Hoe neem je je team effectief mee in zo’n proces? Zeker in de wetenschap dat er in de huidige krappe arbeidsmarkt vaak aan mensen getrokken wordt. Drie ervaren Labmanagers vertellen ieder een case waarbij zij hun ervaringen delen over hoe zij hun teams in roerige tijden wisten te motiveren én behouden!

  • Fake Schonewille (Quality Manager QC, Bilthoven Biologicals)
    Vertelt hoe hij een nieuw team geformeerd heeft bij zijn huidige werkgever waar in een zeer onrustige omgeving een nieuwe start gemaakt moest worden in het laboratorium waar chemische analyses worden uitgevoerd.
  • Erik Heijkoop (manager Quality Control, MSD)
    Deelt de lessen die hij geleerd heeft uit 2 automatiseringsprojecten die hij heeft begeleid. Wat zijn de successen maar ook valkuilen die om de hoek komen kijken bij het automatiseren in een lab omgeving.

  • Eric de Jager (site manager, AGROLAB Dr Verwey)
    Neemt ons mee in wat hij als manager gedaan heeft om een lab van ca 80 man weer een identiteit te geven, te laten opbloeien en te integreren met de moederorganisatie. Ohja … en ook nog even het lab te verhuizen naar een gloednieuw gebouw!

Het programma van van Kennisplatform Labmanagers is tijdens Lab Technology op 12 april om 14.45 uur - 16.15 uur. Meld je hier gratis aan voor Lab Technology.