10:00 / 14:00 - Kennisplatform: Labmanagers
Kies Zaal 

Kennisplatform: Labmanagers

Innovatiemanagement in het laboratorium; ideeën genereren en implementeren.
Innovatie is van levensbelang voor iedere organisatie. Maar hoe manage je dit proces als leidinggevende? Hoe stimuleer je de organisatie en jouw mensen om innovatief te zijn? En hoe ga je om met de stroom ideeën die dan op gang komt? Hoe zorg je dat de goede ideeën boven komen drijven? En voorkom je demotivatie als sommige plannen niet uitgevoerd (kunnen) worden.

Tijdens de najaarsbijeenkomst van het Kennisplatform Labmanagers op 3 oktober staan deze vragen centraal. Het thema: ‘Innovatiemanagement in het laboratorium; ideeën genereren en implementeren’

Programma
Ochtend: gelegenheid om Labtechnology beurs te bezoeken
Middag: Kennisplatform Labmanagers
13:00 – 13:30 Ontvangst met lichte lunch
13:30 – 14:30 Dr. Dirk Deichmann, Assistant Professor aan de Erasmus University Rotterdam (RSM – Rotterdam School of Management Department of Technology and Operations Management), vertelt aan de hand van recente onderzoeken hoe je jouw team kunt stimuleren om proactief met ideeën te komen en hoe je kunt sturen op het verbeteren van de kwaliteit van die ideeën. Daarnaast bespreekt hij met welke organisatorische en psychologische mechanismen je als manager rekening moet houden tijdens innovatie.
14:30 – 15:00 Pauze
15:00 – 16:00 Paneldiscussie met de zaal. Het panel, bestaande uit Dirk Deichmann (RSM) en 4 ervaren managers uit R&D laboratoria, gaat aan de hand van stellingen en vragen uit de zaal met u in gesprek om ervaringen en inzichten te delen.
16:00 – 17:00 Netwerkborrel