13:30 / 15:30 - Kennisplatform Labmanagers – click for more info
Zaal: Juliana 1 

Kennisplatform Labmanagers – click for more info

Kennisplatform labmanagers – Kennis delen en netwerken voor laboratoriummanagers

Bent u een laboratoriummanager, teamleider of directeur van een laborganisatie? Dan is het Kennisplatform labmanagers interessant voor u. Het KennisPlatform Labmanagers stelt u in staat om tweemaal per jaar met vakgenoten en laboratoriummanagers uit branches als (petro)chemie, food, farma en chemicals in contact te komen en kennis en ervaringen uit de praktijk te delen.
Het thema van Labtechnology dit jaar is Accelerating Innovation; het Kennisplatform Labmanagers haakt hier op in, want we gaan u bijpraten over:

Nieuwe, Innovatieve Analyse Strategieën en Data Safety

Ronald Nederlof

Veiligheid & data: Wat zijn de regels en hoe pak je het aan?Ronald Nederlof

Digitale data is tegenwoordig aan veel regelgeving onderhevig. Ronald neemt ons mee in de wereld van digitale veiligheid, de impact op systemen en het lab en biedt een praktisch inzicht hoe hiermee om te gaan. Bijvoorbeeld: Op welke manier borg je dat digitaal gegenereerde data onveranderbaar is en wel gearchiveerd wordt binnen een GLP-omgeving? Met welke zaken moet je als laboratorium allemaal rekening houden om te kunnen claimen dat je data onveranderd is en juist? En hoe doe je dat?

 

 

Eelco Pieke

Hoe het combineren van veelbelovende analyses leidt tot een nieuwe en innovatieve wijze van analyseren – Eelco Pieke

De klantvraag “maar wat zit er nou echt in dit monster?” wordt steeds vaker gesteld. Helaas ontbreekt het échte antwoord net zo vaak. Terwijl we zien dat de klantvraag steeds complexer wordt, blijft de manier van analyseren vooral traditioneel. Tijdens deze presentatie wordt het koppelen van twee veelbelovende screeningstechnieken, non-target screening en bioassays, uitgelegd en onderbouwd. Het zogenoemde High Throughput Effect Directed Analysis (HT-EDA) platform tracht de sterkste kanten van de onderliggende technieken te utiliseren en de zwakste kanten af te vlakken. Het platform is ontwikkeld in een samenwerking tussen Het Waterlaboratorium en de Vrije Universiteit Amsterdam.

Programma
12.45 – 13.15 Ontvangst met lunch
13.15 – 13.45 Spreker Ronald Nederlof (Cerexagri)
13.45 – 14.15 Spreker Eelco Pieke (Het Waterlaboratorium)
14.15 – 14.30 Pauze
15.30 – 16.15 Keynote vanuit Labtechnology – Tanner Carden – Nestegg Biotech
16.15 – 17:00 Afsluitende borrel

Wilt u aanwezig zijn bij deze bijeenkomst? Meld u aan via Kennisplatform@checkmark.nl.